PET Verpakkingen

PETPolyethylene terephthalate, beter bekend als PET, is een thermoplastische kunststof die zich onder verhitting gemakkelijk laat vervormen. De grootste voordelen van PET verpakkingen zijn de uitstekende barrière eigenschappen,  de hoge slagvastheid, de extreme helderheid, gemakkelijk verwerking- en bewerkingmethodes en dat het volledig recyclebaar is.

A-PET en C-PET

Er zijn twee hoofdtypes PET voor het produceren van kunststof bakjes, potten en schalen: Amorphous PET (A-PET) en Crystalline PET (C-PET). Het grote verschil is dat C-PET ondoorzichtig is, en het daardoor mogelijk is niet-heldere verpakkingen te produceren, terwijl A-PET vormloos is en daardoor glashelder.
Zowel A-PET als C-PET zijn opgebouwd uit meerdere lagen, A-B-A, waarin A een nieuw materiaal is en laag B een laag gerecycled onbenut productieafval(restmateriaal van uitgestanste vorm) kan zijn.
A-PET is glashelder en bestand tegen tempraturen van -40°C tot +70°C. Het is een hele taaie plastic met een hoge slagvastheid en een uitstekende barrière tegen zuurstof, water, koolstofdioxide en stikstof.
C-PET is ondoorzichtig en is zeer goed bestand tegen zeer hoge tempraturen en heeft een grandioze slagvastheid bij lage tempraturen. C-PET is bestand tegen tempraturen van -40°C tot + 220°C. Bijna alle verpakkingen van C-PET kunnen ook geproduceerd worden van A-PET.

rPET

Recycled PET (gerecycled PET, rPET) valt binnen de categorie PET materialen. rPET bestaat ook uit meerdere lagen, A-B-A, waarin A bestaat uit 7,5% nieuw materiaal. De B-laag bestaat uit 35% productieafval(restmateriaal van uitgestanste vorm) en 50% gerecycled PET materiaal van PET flessen. Door het gebruik van gecertificeerd rPET in de middenlaag kunnen we een voedselveilige verpakking garanderen, terwijl we tot 85% gerecycled materiaal gebruiken.
Omdat Pet goed recyclebaar is, heeft rPET dezelfde eigenschappen als PET. rPET onderdoet niet aan de helderheid van nieuw PET materiaal, en kan gewoon weer worden gerecycled.
rPet is een zeer milieuvriendelijke en degelijke oplossing.