JoopVoetVerpakkingen logo

Selecteer de taal

 Goede voeding kan helpen ouderdomskwalen te voorkomen - Food Valley Innovation Insights

Food Valley Innovation InsightsGoede voeding draagt bij aan een vitale oude dag. De 50-plussers eten minder dan jonge mensen, maar hebben van sommige voedingsstoffen meer nodig. Wie daar rekening mee houdt, kan veel ouderdomskwalen voorkomen. Dat is veel waard, want het aantal 50-plussers groeit gestaag.

Toch zijn er nog maar weinig voedingsmiddelenfabrikanten die deze kennis vertalen naar producten. De stichting Food Valley organiseerde daarom in samenwerking met CSO - Koepel van Ouderenorganisaties - op 13 september 2011 het open innovatie seminar ‘Voeding voor vitale 50-plussers’

Naar aanleiding van het seminar brengt Food Valley deze publicatie uit, deel 8 van de serie Innovation Insights. Het boekje geeft inzicht in het belang van goede voeding op oudere leeftijd en geeft een indruk van de wensen van de grootste groep 50 plussers; degenen die op zichzelf wonen. Fabrikanten en onderzoekers op het gebied van ouderenvoeding en verpakkingen vertellen welke kansen en uitdagingen zij zien voor productontwikkeling en hoe zij hierop inspelen.

De boodschap is duidelijk; voeding speciaal voor 50 plussers verdient zichzelf terug, financiel en in termen van levensgeluk voor de doelgroep. Lees meer..