Joop Voet Verpakkingen is leverancier van kunststof verpakkingen. Door de consument worden dit gewoon plastic bakjes genoemd. Maar dit zijn niet zomaar plastic bakjes of potjes. Dit zijn hoogwaardige kunststof verpakkingen, bedoeld om uw product zo goed mogelijk te presenteren en de inhoud ervan zo goed mogelijk te beschermen. De kunststof verpakkingen die geschikt zijn voor de levensmiddelen industrie moeten aan veel eisen voldoen. De verpakking moet topkwaliteit communicatie bevatten, milieuvriendelijk en goedkoop zijn. De kunststof verpakkingen moeten luchtdicht afgesloten worden maar de consument wil de bakjes met niet al te veel kracht kunnen openen. De deksels mogen ook niet per ongeluk van de bak of pot af gaan. Om dit te realiseren zijn bij de productie van kunststof verpakkingen de kleinst mogelijke toleranties vereist. Het produceren van kunststof verpakkingen is een industrie die totaal onbekend is bij de consument.

Ons ruime assortiment kunststof verpakkingen zijn te typeren als: Kunststof schalen, menuschalen, gastronormschalen, gebakschalen, saladebakken, sausbakjes, sushibakjes, ijsbakken, dessertbakjes, verzegelbare bakjes, zuivelbekertjes, sealbare bekertjes, kunststof glazen, en emmers.


De productie van plastic bakjes en decoratie mogelijkheden

Plastic bakjes kunnen op verschillende manieren worden geproduceerd. Hier vindt u informatie over spuitgieten, thermovormen en extrusieblazen. Dit zijn de drie meest toegepaste technieken voor het produceren van plastic bakjes, potjes, deksels, flessen en doppen.
Er zijn namelijk verpakkingen met complexe vormen zoals de verzegelbare verpakkingen van Joop Voet Verpakkingen. Maar ook flessen of bakjes met holle uitvoeringen zoals potten met een schroefdeksel, zoals mayonaise- en gelpotten.

De verschillende verpakkingen vereisen verschillende productieprocessen. De vorm van de verpakking en het type materiaal dat noodzakelijk is om aan de eisen van de verpakking te voldoen zijn bepalend om de goedkoopste en efficiëntste manier van produceren te kiezen.

Spuitgiet bakjes

Spuitgiet bakjes

Een voordeel van spuitgiet bakjes is dat deze geproduceerd kunnen worden met een inmould label(IML). Een ander voordeel is dat spuitgiet bakjes meestal beschikken over een verzegeling waardoor het aanbrengen van een seal niet altijd noodzakelijk is. Een nadeel is dat PET, bekend van de oersterke petfles en de hoge barrière eigenschappen, niet verwerkt kan worden op een spuitgiet matrijs. Spuitgiet bakjes zijn meestal vervaardigd van PP of PE.

Geblazen pot

Geblazen kunststof verpakkingen

Het nadeel van geblazen verpakkingen (extrusieblazen) is dat deze meestal niet conisch uitgevoerd zijn waardoor ze niet stapelbaar zijn. Hierdoor wegen de transport- en opslagkosten van de verpakkingen enorm zwaar omdat een pallet met lege verpakkingen evenveel ruimte inneemt als een pallet met gevulde verpakkingen. Een voordeel is dat deze verpakkingen hol uitgevoerd kunnen worden zoals flessen en jerrycans en dat inmould labelling tot de mogelijkheden behoort.

thermogevormd bakje

Thermogevormde bakjes

Thermogevormde bakjes bieden het voordeel dat deze van diverse materialen kunnen worden geproduceerd. Één van de plastics die zich gemakkelijk laat vormen door middel van thermovormen, is APET. APET heeft belangrijke eigenschappen wat het materiaal uitstekend geschikt maakt om verpakkingen van te produceren.

Naast de helderheid en slagvastheid, biedt APET als materiaal een uiterst hoge barrière, waardoor het product in de verpakking optimaal beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Wanneer voedingsmiddelen verpakt dienen te worden onder beschermende atmosfeer (begassing of onder vacuüm), dient een thermogevormde verpakking na het afvullen te worden afgesloten door een speciale sealfolie. Hierdoor blijft het product in de verpakking beschermd tegen invloeden van buitenaf, en draagt de verpakking bij aan een zo lang mogelijke houdbaarheid van het product binnenin de verpakking.

Thermogevormde bakjes en deksels kunnen gemaakt worden van bedrukte folie of aangeleverd worden met offset bedrukking, stickers of krimpsleeve. Inmould labelling (in de matrijs labellen) is mogelijk op thermogevormde verpakkingen maar het label is dan niet onlosmakend verbonden met de verpakking. Inmould labeling op thermogevormde verpakkingen staat nog in de kinderschoenen en is niet door iedere producent mogelijk.

Welke decoratiemogelijkheden voor u betaalbaar zijn hangt af van de hoeveelheid verpakkingen die u gaat afnemen in een bepaalde tijd. Hoe meer u afneemt hoe goedkoper de decoratie wordt per bakje en hoe meer mogelijkheden u heeft.


Welk bakje is geschikt?

Over welke verpakking geschikt is voor uw producten kunnen wij uw uiterst goed adviseren. Verpakken is een specialisme wat uw product kan maken of breken. Een terugroep omdat uw producten bederven of de etiketten loslaten kan voorkomen worden door goed onderzoek te doen welke verpakking voldoet aan de eisen die eraan gesteld worden. Misschien heeft u een eigen verpakkingsafdeling, misschien ook niet. Het is in ieder geval raadzaam om u te laten informeren door een betrouwbare leverancier of om er zelf in te verdiepen. De kans is namelijk aanwezig dat u heel goed bent in het maken van een bepaald product maar dat u te weinig weet van plastic verpakkingen.

Wat voor u het belangrijkste is, is dat u maximaal flexibel bent op verpakkingsgebied. Om dit te bereiken is het raadzaam om bakjes te gebruiken met standaard afmetingen. Wanneer u verpakkingen gebruikt met een standaard afmeting kunt u eenvoudig u machines ombouwen om een andere verpakking te kunnen verwerken of omschakelen naar een andere leverancier.

Hier vindt u een overzicht van de eigenschappen van de verschillende materialen die toegepast worden voor het maken van plastic bakjes en deksels. Want niet iedere materiaalsoort is magnetronbestendig of bestand tegen de extreme tempraturen van bijv. de diepvries. Ook heet afvullen is niet bij iedere materiaalsoort mogelijk. Uit de tabel kan gemakkelijk worden uitgelezen wat de minimum en maximum tempratuur is waar plastic bakjes van een bepaald materiaal tegen bestand zijn. In feite kunnen we alle gangbare materialen verwerken. PP, PS, OPS, PET, PLA. Hier vind u informatie over de symbolen op plastic bakjes met enkele toepassingen en eigenschappen van de soorten kunststof.
Wat heel belangrijk is wanneer u plastic bakjes voor voedingsmiddelen koopt, is dat u deze geproduceerd(en opgeslagen) zijn bij een brc/iop gecertificeerd bedrijf. Dit is een controle die voornamelijk gericht is op hygiene en die veel van uw klanten zullen eisen. Dit het bewijs dat de verpakking voedselvriendelijk is.

Welke verpakkingsleverancier is het meest geschikt?

Welke leverancier het beste bij u past is afhankelijk van de hoeveel bakjes die u gaat afnemen. Elk verpakkingsbedrijf heeft namelijk haar eigen sterke kanten. Sommige verpakkingsbedrijven zijn ingesteld op grote afnemers, anderen richten zich vooral op kleine afnemers.
Joop Voet Verpakkingen is niet ingesteld op het verwerken van hele kleine orders. Het is voor ons in sommige gevallen wel mogelijk een pallet met verschillende bakjes en deksels samen te stellen, maar de minimale afname hoeveelheid blijft één pallet.

Joop Voet Verpakkingen verbindt afnemers met producenten en streeft ernaar de lijnen zo kort mogelijk te houden. Wij adviseren u graag over de groothandel waar u onze verpakkingen in hele kleine hoeveelheden kunt kopen.

Tailor made verpakking

Indien u op zoek bent naar een (eigen) unieke verpakking, een bestaand model, of een plastic bakje met een speciale maat dan is het mogelijk dat wij deze voor u ontwikkelen. Het voordeel hiervan is dat de consument uw producten beter kan herkennen.

Neem gerust contact op met ons bedrijf, wij kunnen u uitgebreid adviseren over kunststof verpakkingen.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Nieuwste artikelen